Pentru a sprijini autoritatile contractante, in special spitalele, in realizarea achizitiilor medicale urgente in contextul fara precedent al pandemiei de COVID-19, echipa VASS Lawyers a redactat Ghidul achizitiilor medicale, care ofera atat o sinteza a procedurilor de urmat, cat si modele de note justificative utile pentru derularea acestor proceduri.

Ca urmare a solicitarii adresate de spitale pentru transmiterea unor modele de documente pentru achizitia materialelor si echipamentelor medicale necesare in aceasta perioada, VASS Lawyers a pus la dispozitia tuturor spitalelor astfel de modele, atat pentru achizitia directa, cat si pentru procedura de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare. Aceste modele includ note justificative, contracte, invitatii, comunicari etc. In plus, modelele includ si un protocol de asociere pentru realizarea achizitiilor in comun de catre spitale. Totodata, pentru componenta tehnica a documentatiilor de atribuire, echipa VASS Lawyers a centralizat si modele de specificatii publicate deja pe internet si in SEAP.

Astfel, in colaborare cu Koala Docs, un soft romanesc de automatizare a documentelor direct in word, punem la dispozitia fiecarui spital cate un cont de KoalaDocs gratuit, timp de un an. In acest cont nu numai ca sunt disponibile ghiduri relevante, modele de documentatii si template-uri de documente in word, dar achizitorii isi vor putea crea si propriile documentatii adaptandu-le nevoilor proprii, in cel mai scurt timp posibil.

Solicitarile pentru crearea de conturi pot fi transmise la office@vasslawyers.eu sau george@koaladocs.com.

Articole similare

The International Comparative Legal Guide to: Public Procurement 2021 – VASS Lawyers

Anual (in perioada 2013-2021), VASS Lawyers a fost invitata de prestigioasa publicatie internationala International Comparative Legal Guide (ICLG) sa redacteze si sa publice capitolul despre sistemul achizitiilor publice din Romania, in cadrul volumelor “Achizitii Publice – O perspectiva transfrontaliera practica a achizitiilor publice”. Echipa VASS Lawyers a contribuit astfel, prin expertiza si cunostintele sale in domeniul achizitiilor …

Citește articolul

VASS Lawyers isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul Legal 500 EMEA din anul 2020

Excelenta, originalitatea si perspicacitatea sunt trasaturile care contureaza, in viziunea clientilor si partenerilor VASS Lawyers, practica firmei de avocatura, nu doar in domeniul Achizitiilor Publice si PPP, dar si in domeniile Litigii si Imobiliar & Constructii, astfel cum este aceasta viziune reflectata in clasamentul Legal 500 EMEA 2020. VASS Lawyers isi consolideaza pozitia in 2020 ca lider in clasamentul Legal 500 …

Citește articolul