Anual (in perioada 2013-2021), VASS Lawyers a fost invitata de prestigioasa publicatie internationala International Comparative Legal Guide (ICLG) sa redacteze si sa publice capitolul despre sistemul achizitiilor publice din Romania, in cadrul volumelor “Achizitii Publice – O perspectiva transfrontaliera practica a achizitiilor publice”.

Echipa VASS Lawyers a contribuit astfel, prin expertiza si cunostintele sale in domeniul achizitiilor publice, la redactarea capitolului referitor la sistemul achizitiilor publice din Romania, care acopera aspecte referitoare la aplicarea legislatiei entitatilor si contractelor, procedurile de atribuire, exceptiile si excluderile, remedii, modificari in cursul si ulterior procedurilor de atribuire, privatizari si PPP. Continutul integral al capitolului poate fi accesat [aici].

Volumul “Achizitii Publice 2021” cuprinde aspecte comune despre legislatia si functionarea sistemului achizitiilor publice – inclusiv aplicarea legislatiei entitatilor si contractelor, proceduri de atribuire, exceptiile si excluderile din 18 jurisdictii, precum Austria, SUA, Germania, Polonia, Malta, Franta, Belgia, Japonia, Norvegia, Grecia sau Italia.

Prezentarea sistemului achizitiilor publice din Romania a fost redactata in luna octombrie 2020, in considerarea legislatiei in vigoare la acea data.

Articole similare

Modele de documente pentru achizitii medicale si conturi KoalaDocs pentru spitale

Pentru a sprijini autoritatile contractante, in special spitalele, in realizarea achizitiilor medicale urgente in contextul fara precedent al pandemiei de COVID-19, echipa VASS Lawyers a redactat Ghidul achizitiilor medicale, care ofera atat o sinteza a procedurilor de urmat, cat si modele de note justificative utile pentru derularea acestor proceduri. Ca urmare a solicitarii adresate de spitale pentru …

Citește articolul

VASS Lawyers isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul Legal 500 EMEA din anul 2020

Excelenta, originalitatea si perspicacitatea sunt trasaturile care contureaza, in viziunea clientilor si partenerilor VASS Lawyers, practica firmei de avocatura, nu doar in domeniul Achizitiilor Publice si PPP, dar si in domeniile Litigii si Imobiliar & Constructii, astfel cum este aceasta viziune reflectata in clasamentul Legal 500 EMEA 2020. VASS Lawyers isi consolideaza pozitia in 2020 ca lider in clasamentul Legal 500 …

Citește articolul