In M.Of. nr. 857 din data de 18 septembrie 2020 a fost publicata Decizia presedintelui Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei nr. 501/2020 pentru aprobarea Normelor privind asigurarea accesului in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) pentru efectuarea controlului procedurilor de achizitie publica (Decizia).

VASS Lawyers avocat achizitii publice

Decizia este emisa in contextul modificarilor legislative introduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2020 privind unele masuri pentru digitalizarea sistemului de coordonare si gestionare a fondurilor europene structurale si de investitii pentru perioada de programare 2014-2020. Scopul acestor modificari a fost acela de a asigura, pe cat posibil, controlul si gestionarea fondurilor europene prin intermediul sistemului informatic, utilizandu-se cu precadere documente in format electronic.

Normele stabilesc cadrul tehnic privind asigurarea accesului in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) pentru autoritatile de management, organismele intermediare, precum si organismele cu rol de audit, verificare si control.

Acestea reglementeaza aspecte precum:

  • inregistrarea in SEAP si emiterea certificatului de acces;
  • conditiile tehnice minimale pe care autoritatile trebuie sa le indeplineasca pentru accesul in SEAP;
  • termeni si conditii in baza carora ADR isi desfasoara activitatea de operator al sistemului electronic.

Articole similare

Completurile de 3 judecatori in apel pentru dosarele incepute in 2023

In M.Of. nr. 1316 din data de 30 decembrie 2020 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 215/2020 privind adoptarea unor masuri in materia alcatuirii completurilor de judecata in apel. Actul normativ mentine suspendata aplicarea dispozitiilor din Legea nr. 304/2004, conform carora apelurile se judeca in complet format din 3 judecatori, cu exceptia …

Citește articolul