In M.Of. nr. 898 din data de 6 noiembrie 2019 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Ordonanta).

Ordonanta reglementeaza noi modificari in structura activitatii Guvernului si a ministerelor, cu impact si in ceea ce priveste organizarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) si Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR).

anap-trece-in-subordinea-secretariatului-general-al-guvernului-vasslawyers

AGENTIA NATIONALA PENTRU ACHIZITII PUBLICE TRECE IN SUBORDINEA SGG

Conform noii reglementari, ANAP trece in subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Anterior acestei modificari, ANAP functiona ca o institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

AUTORITATEA PENTRU DIGITALIZAREA ROMANIEI VA GESTIONA SEAP / SICAP

Totodata, AADR, care se afla in subordina Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si are rolul de a gestiona si opera SEAP/SICAP, se desfiinteaza. In cadrul aparatului de lucru al Guvernului se infiinteaza Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, structura cu personalitate juridica, in coordonarea prim-ministrului, prin preluarea activitatii in domeniul digital si a structurilor specializate in acest domeniu de la AADR. Conducatorul autoritatii nou-infiintate are calitatea de ordonator tertiar de credite.

Articole similare

Accesul in SEAP pentru controlul procedurilor de achizitie publica

In M.Of. nr. 857 din data de 18 septembrie 2020 a fost publicata Decizia presedintelui Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei nr. 501/2020 pentru aprobarea Normelor privind asigurarea accesului in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) pentru efectuarea controlului procedurilor de achizitie publica (Decizia). Decizia este emisa in contextul modificarilor legislative introduse prin Ordonanta de urgenta a …

Citește articolul

ANAP a aprobat documentatia standard pentru achizitia de masti de protectie

In M.Of. nr. 1222 si nr. 1222bis din data de 14 decembrie 2020 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice nr. 2376/2020 privind continutul, modalitatea de completare si modul de utilizare a documentelor standard “Instructiuni pentru ofertanti/candidati” si “Caiet de sarcini” la atribuirea acordului-cadru/contractului de achizitie publica/sectorial avand ca obiect masti de …

Citește articolul