VASS Lawyers nu este doar o altă firmă de avocatură. Ceea ce ne diferențiază sunt serviciile noastre de cea mai bună calitate și abordarea inovativă. În 2014 am devenit prima firmă de avocatură de tip boutique din România care a obținut o poziție de top în Legal 500.

7 ani de recunoaștere continuă drept lider și Leading Individual pentru Achiziții Publice în România

Pe parcursul anilor, VASS Lawyers a câștigat aprecierea clienților, precum și recunoașterea publicățiilor locale și internaționale. Unul dintre cele mai importante topuri este clasamentul Legal 500 EMEA, care furnizează anual opinia actualizată și imparțială a unor terțe părți cu privire la firmele de avocatură și avocații de top din România, opinie bazată pe o cercetare riguroasă care include interviuri cu clienți, firmele de avocatură și concurenții acestora.

Legal500 logo

The Legal 500 EMEA

Echipa VASS Lawyers demonstrează „o calitate excepțională a serviciilor și o atitudine proactivă". Iulia Vass este un "avocat și consultant impresionant" și a gestionat recent o serie de proiecte în domenii precum industria petrolului și a gazelor, construcții și infrastructură, sănătate și educație. Clienții includ investitori străini din Germania, Ungaria, Japonia și Spania, care recomandă echipa pentru "seriozitatea, profesionalismul și promptitudinea" acesteia.

Legal 500 România 2019 – Achiziții Publice & PPP
Tier 1 & Leading individual

Echipa VASS lawyers are o „excelență cunoaștere a domeniului achizițiilor publice”. Iulia Vass este apreciată pentru „capacitatea de a contura scenarii privind un anumit caz și de a anticipa rezultatele”; ea a asistat cu succes liderul unui consorțiu de companii în contestarea unei proceduri de atribuire a unui contract de furnizare de ambulanțe în valoare de 282 milioane de euro. Avocat senior Alexandra Mititelu este recomandată.

Legal 500 România 2018 – Achiziții Publice & PPP
Tier 1 & Leading individual

Echipa VASS Lawyers propune soluții originale în proiectele de litigii. Echipa are un bogat palmares în litigiile de achiziții publice și a înregistrat recent o creștere a numărului de litigii în materia insolvenței. Iulia Vass și avocat senior Alexandra Mititelu au reprezentat o companie farmaceutică într-un litigiu împotriva procedurii de atribuire a unui contract de achiziție publică având că obiect aparatură de imagistică prin rezonanță magnetică nucleară.

Legal 500 România 2018 – Litigii

VASS Lawyers este “fără îndoială în topul firmelor de avocatură pentru PPP din România”. Iulia Vass “a construit o echipa excepțională care funcționează că un ceas elvețian”, gestionand o gama largă de proiecte, precum asistarea unei importante companii petroliere europene într-un proiect privind distribuirea de combustibil și a unui ofertant a cărui oferta a fost declarată necâștigătoare într-un proiect de infrastructură rutieră în valoare de 150 milioane de euro. Bianca Bello este de asemenea implicată în majoritatea proiectelor-cheie.

Legal 500 - România 2017 - Achiziții publice & PPP – Tier 1 & Leading individual

VASS Lawyers este un "partener profesionist și orientat spre rezultate în proiectele de achiziții publice" și este recunoscută pentru "excelență reprezentare profesionistă și abordarea interdisciplinară". Echipa "proactivă" oferă consultanță privind licitațiile și litigiile aferente unor proiecte din domenii precum infrastructură rutieră, IT, sănătate și apă. Iulia Vass și Bianca Bello “posedă cunoștințe solide și sunt bine informate" iar "sfatul lor este întotdeauna foarte bine documentat".

Legal 500 România 2016 – Achiziții Publice & PPP - Tier 1 & Leading individual

VASS Lawyers este specializată în gestionarea proiectelor din sfera parteneriatului public-privat și oferă “servicii de top”, având experiență în special în proiecte finanțate din fonduri europene. Activitatea recentă include proiecte din domenii precum infrastructură de transport, energie, IT și achiziții publice. Fondatorul și managerul practicii de achiziții publice, Iulia Vass, este întotdeauna “cu un pas înainte”. "Profesionistă și meticuloasă", Bianca Bello a fost promovată recent, ocupând poziția de partener.

Legal 500 România 2015 - Achiziții Publice & PPP – Tier 1

Reputația VASS Lawyers pe piață de PPP este fără îndoială într-un ritm ascendent; echipa “excepțională și dinamică”, lăudată pentru “pregătirea teoretică temeinică și abordarea prietenoasă”, devine rapid un candidat important pentru mandate notorii și de anvergură. Recent, echipa a acordat consultanță unei companii internaționale din domeniul construcțiilor în privința depunerii unei oferte pentru un proiect finanțat de BERD în valoare de 250 de milioane de euro și a reprezentat Selina Grup într-un proiect de autostrada. “Eficientă și extrem de profesionistă” Iulia Vass conduce echipa.

Legal 500 România 2014 - Achiziții Publice &PPP – Tier 1

Ce spun clienții despre noi

VASS Lawyers a oferit consultanță juridică în legătură cu implementarea unor proiecte în cadrul Green Industry Innovation Programme România, parte din Norwegian Grants. Activitatea de consultanță a vizat domenii precum ajutoarele de stat, achiziții publice și situația juridică a bunurilor imobile utilizate în proiecte. În ceea ce privește ajutoarele de stat acordate companiilor, echipa VASS Lawyers a redactat opinii legale cu privire la activitățile și costurile eligibile declarate de către promotorii proiectului din perspectiva categoriei de ajutor de stat acordat pentru proiect. Echipa a analizat totodată procedurile de achiziții publice relevante pentru programul de finanțare, precum și situația juridică a bunurile imobile utilizate în câteva dintre proiectele finanțate.

Innovation Norway

Echipa VASS Lawyers ne-a aparat cu succes interesele într-un litigiu decurgând dintr-un proiect pentru echipamente și construcții, inclusiv proiectare, de tip FIDIC – Cartea Galbenă 1999, finanțat prin programul european ISPA. În pofida constrângerilor de timp, VASS Lawyers a oferit servicii juridice la un nivel ridicat de calitate cu privire la aplicarea mai multor clauze contractuale din perspectiva sistemului de drept din România și la interpretarea corespunzătoare a dispozițiilor codului civil atât în faza premergătoare, cât și pe parcursul audierilor în față Comisiei de Adjudecare a Disputelor. Cauza noastră a dobândit mai mult forță odată cu implicarea echipei VASS Lawyers.

Sistem Yapi Construction and Trade Inc.

ASR Limited nu a întreprins afaceri în România înainte de a colabora cu echipa VASS Lawyers. Am întâmpinat provocarea de a depune o oferta pentru un proiect de achiziții publice. Echipa VASS Lawyers a oferit într-o manieră promptă asistență juridică excelență, ajutându-ne să ne parcurgem o procedura de achiziții publice complexă, desfășurată într-o limba străînă. Avocații VASS Lawyers ne-au fost alături, cu dăruire și înalt professionalism, la fiecare provocare cu care ne-am confruntat.

ASR Marine Consulting & Construction

Lucrăm cu echipa VASS Lawyers de aproape patru ani și suntem foarte recunoscători pentru consultanță juridică excelență acordată în privința tuturor aspectelor activității noastre. Toți membrii echipei dețîn abilități și cunoștințe juridice remarcabile, sunt extrem de profesioniști, loiali și integri. Membrii echipei VASS Lawyers sunt totodată foarte muncitori, extrem de eficienți în rezvolvarea solicitărilor noastre, acordând în același timp atenție detaliilor, depunând toate eforturile posibile pentru a ne asista în problemele juridice legate de activitatea curentă a societății. Suntem încântați de colaborarea noastră îndelungată și recomandăm cu căldură echipa VASS Lawyers tuturor potențialilor clienți.

Romkatel

Colaborarea noastră cu VASS Lawyers poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: profesionalism. În cei 25 de ani de experiență pe piață, cu greu am întâlnit o echipa atât de eficientă, competență, bine informată, inspirată și de încredere. Am rezonat de la bun început și muncă lor a fost întodeauna de un profesionalism ridicat, oferind soluții comprehensive, astfel încât ne-au fost furnizate informațiile necesare pentru a putea lua decizii informate în ceea ce privește o anumită cale de acțiune și anticipa cele mai probabile rezultate. Încrederea avocaților, meticulozitatea și atenția descriu cel mai bine ceea ce ne-a făcut să avem încredere că problemele noastre juridice sunt gestionate într-un mod impecabil.

Totalgaz Industrie

În cei 27 de ani de activitate și management a numeroase companii private într-o gama largă de industrii, în care ne-am confruntat cu un sistem legislativ instabil și interpretabil, am avut ocazia să lucrăm cu multe firme de avocatură în diverse arii de drept, e.g. comercial, dreptul muncii, penal, public, civil, constituțional. Dintre toate aceste firme de avocatură, apreciem cu tărie că firma VASS Lawyers este cea mai bună. Profesionalismul, promptitudinea, perseverență, coerentă, capacitatea analitică, raționamentul juridic riguros, comunicarea, creativitatea și corectitudinea sunt motivele pentru care recomandăm cu încredere și cu responsabiliate VASS Lawyers oricărei alte companii în căutare de servicii juridice.

SF Travel

Gradul ridicat de profesionalism al echipei VASS Lawyers merită să fie dat drept exemplu. Compania noastră a lucrat cu firma de avocatură din 2010 și nu am fost niciodată dezamăgiți de serviciile juridice oferite de echipa. Întotdeauna ne-au prezentat situația într-un mod realist fără să ne creeze așteptări false cu privire la șansele de succes în față instanțelor de judecată. VASS Lawyers funcționează de fapt că o “instituție onorabilă” în sistemul juridic imprevizibil din România caracterizat printr-o totală lipsa de previzibilitate și de consecvență. Suntem cu adevărat recunoscători echipei VASS Lawyers pentru că ne-au fost alături tot timpul și nu ne-a dezamăgit niciodată.

Gironap Prod