La data de 9 iulie 2009, Comisia Europeana a adoptat Comunicarea privind prelungirea valabilitatii Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate.

Potrivit comunicarii, termenul de 9 octombrie 2009, stabilit initial pentru valabilitatea Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate, se va prelungi pana la data de 9 octombrie 2012.

Liniile directoare au intrat in vigoare la data de 10 octombrie 2004 si stabilesc conditiile pentru acordarea ajutoarelor de salvare sau restructurare pentru intreprinderile aflate in dificultate.

Potrivit Liniilor directoare, o intreprindere se afla in dificultate in cazul in care nu este capabila, din resurse proprii sau cu fonduri pe care le poate obtine de la proprietarul/actionarii sau creditorii sai, sa opreasca pierderile care, fara interventia din exterior a autoritatilor publice, o vor condamna, aproape sigur, la iesirea din afaceri in termen scurt sau mediu.

Decizia Comisiei Europene intervine pe fondul situatiei economice dificile si instabile  create de criza economica, precum  si din necesitatea asigurarii continuitatii si securitatii juridice in ceea ce priveste tratarea ajutoarelor de stat acordate intreprinderilor in dificultate.

Articole similare

Lista tarilor terte in care pot fi stabiliti operatorii economici participanti la procedurile de atribuire din Romania

In M.Of. nr. 459 din data de 29 aprilie 2021 a fost publicat Ordinul comun al ministrului economiei, antreprenoriatului si turismului si al presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice nr. 300/549/2021 pentru aprobarea listei tarilor care se incadreaza in categoriile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. jj) pct. (iii) – (v) din Legea nr. …

Citește articolul